Een dag bij Ellen

Dagindeling


07:30-08:30 de kinderen worden gebracht. Sommige kinderen ontbijten hier, zeker als ze al vroeg komen.

09:30 de kinderen krijgen rond deze tijd hun fruit, te drinken en een koekje of stuk eierkoek. Sommige baby’s krijgen hun fruithapje (bij de baby’s volg ik het schema van de ouders).

10:00 als het goed weer is gaan we lekker naar buiten om te spelen of om te wandelen in het stadspark of op het bolwerk. Ook zijn we vaak op pad met de bakfiets.

11:15 wanneer we terugkomen kunnen ze even zelf spelen, buiten of binnen.

11:30 tijd om de speelkamer op te ruimen, zodat we weer veilig kunnen lopen. Handen wassen en dan is het tijd voor de boterham en drinken (water/melk/sap, wat de ouders willen).

12:00 een rondje luiers verschonen en met behulp van de wc-trainer naar de wc, al is het maar om te oefenen.

12:15-12:30 de kleinere kinderen gaan naar bed. De grotere kinderen kunnen dan eerst even rustig een half uurtje tv kijken en daarna bijvoorbeeld lezen.
Het is ook voor hen even rust.

14:15-14:30 de meeste kinderen zijn intussen wel wakker. Ze worden uit bed gehaald en verschoond indien nodig en aangekleed.

14:45-15:00 het is tijd voor een ontbijt- of eierkoek voor de echte trek en weer wat drinken. Ze drinken natuurlijk ook tussendoor, maar dit zijn de vaste momenten.

Vanaf 15:00 vaak worden de kinderen op flexibele tijden opgehaald, waardoor het soms niet mogelijk is om nog een keer naar buiten te gaan of naar de grote speeltuin. We spelen dan binnen of buiten, afhankelijk van het weer, of we tekenen/kleien binnen. Ook lezen is favoriet bij heel veel kindjes.

16:30 alle spulletjes worden verzameld van iedereen, dan beginnen we met gezamenlijk opruimen in de tuin/binnen. Dan stofzuigen alvast (ja ook de kleintjes hebben hun eigen stofzuigertjes en veger en blikje...) want ze willen altijd met alles meehelpen. Ik hoor dan ook van ouders ‘deden ze dat thuis ook maar’ haha.

En soms doen we natuurlijk ook extra leuke dingen zoals naar de kinderboerderij, met de trein even heen en weer, naar Groenrijk, naar het strand of het bos of naar de speeltuin hier in de straat.

Kijk gerust eens op mijn Facebook pagina. Hierop plaats ik regelmatig foto's. Hierdoor krijgt u een goed beeld van onze dagbesteding.